Woningen projectmatig verduurzaamd

Bij verschillende woningen aan Kemphaanstraat, Anna Palownalaan en een woning aan de Oosterstraat zijn diverse werkzaamheden uitgevoerd om de woningen energiezuiniger en comfortabeler te maken. Zo zijn de vloeren, gevels en daken geïsoleerd, en is er HR++ glas en mechanische ventilatie geplaatst. De werkzaamheden per woning kunnen verschillen.

Projectmatig verduurzamen
Niet alleen huurders van de Kemphaanstraat, Anna Palownalaan en de Oosterstraat ontvingen een aanbod van Eemland Wonen voor het verduurzamen van hun woning. Dit jaar gaat Eemland Wonen bij meer straten/wijken en complexen aan de slag. Deze huurders van deze woningen hebben al een aanbod van Eemland Wonen ontvangen.

Afke Rond, manager Vastgoed: “Bij het verduurzamen richten we ons nu vooral op de schil van de woningen. Dit betekent dat wij bij woningen met nog onvoldoende isolatie vloer-, gevel- en dakisolatie aanbrengen, oude ramen vervangen door HR++ glas en mechanische ventilatie installeren. Deze werkzaamheden voeren we bij meerdere woningen in een straat, wijk of complex tegelijk uit.”

Andere duurzaamheidsmaatregelen
Naast het verduurzamen van woningen is Eemland Wonen in 2021 gestart met het vervangen van gloeilampen en tl-verlichting door ledverlichting in de algemene ruimten van onze appartementengebouwen. Een omvangrijke klus die naar verwachting begin 2023 klaar is. Daarnaast treffen we voorbereidingen om in 2023 en de jaren daarna ons woningbezit verder te verduurzamen. Op het moment dat de plannen concreet zijn, worden huurders ruim van tevoren geïnformeerd.

Na 2030 gaan we ook aan de slag met installaties en het gasloos maken van de woningen.