Wethouder Veldhuizen geeft startsein bouw Troelstralaan

Het was vanochtend vroeg al een drukte van belang op de bouwplaats aan de Troelstralaan. Wethouder Veldhuizen gaf samen met François Claessens, directeur-bestuurder Eemland Wonen, onder toeziend oog van omwonenden en andere belangstellenden officieel het startsein voor de nieuwbouw aan de Troelstralaan.

Voorafgaand aan de officiële handeling werden de omwonenden hartelijk ontvangen met koffie/thee en een heerlijk broodje.

Nieuwbouw
Aan de Troelstralaan komen appartementen, skinny houses en rug-aan-rug woningen. Ook is er veel aandacht voor de inrichting van buitengebied. Het moet een buurt worden waar mensen elkaar kunnen ontmoeten, kinderen kunnen spelen en waar het veilig en prettig wonen is. Dat betekent dat we naast mooie woningen ook veel groen, voetpaden en speel- en ontmoetingsruimtes willen opnemen in het plan.

Meerstemmig bouwen
In november 2019 startte er onder de naam Meerstemmig Bouwen een experiment. Omwonenden, de gemeente, Eemland Wonen, Woonzorg NL, Lyvore, de seniorenraad en potentiële huurders konden tijdens vier bijeenkomsten hun ideeën en wensen kenbaar maken. Zij schreven een gezamenlijk advies en maakten een ruwe schets van de nieuwbouw. Het vormde dé basis van het ontwerp, zoals het er nu ligt.