Vier KoopGarantwoningen in Achterveld in de verkoop

In Achterveld bouwt Koopmans in opdracht van Omthuis vier KoopGarantwoningen. De nieuwe huizen worden onder voorwaarden verkocht. Zo kunnen alleen huurders van Omthuis deze huizen kopen en het maximale (huishoud)inkomen is € 65.000. De prijs van een huis is € 275.000 vrij op naam. De verkoop is inmiddels gestart en reageren kan tot 8 maart. Zijn er meer belangstellenden? Dan worden de huizen toegewezen op basis van loting. We verwachten dat de huizen rond 1 juli 2023 worden opgeleverd. 

Als een eigen huis kopen financieel net niet haalbaar is, kan KoopGarant dé manier zijn om toch een huis te kopen. Bij KoopGarant krijgt u namelijk korting op de aankoopprijs. Met de KoopGarant-woningen wordt een eigen huis betaalbaar. U betaalt een lagere prijs dan de marktwaarde van de woning. Stel dat u deze woning eigenlijk niet zou kunnen financieren, dan lukt dat misschien wel met KoopGarant. Ook uw maandlasten zijn lager dan wanneer je de woning voor de marktwaarde koopt.

Wat betekent KoopGarant voor u? 
U koopt een woning voor een lagere prijs dan de marktwaarde omdat Omthuis u een zogenaamde koperskorting geeft. U hebt hierdoor lagere financieringslasten en de hypotheekrente is aftrekbaar van de belasting. U kunt de woning financieren met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) en de hypotheekrente is aftrekbaar van de belasting (mits de lening voldoet aan de algemene wettelijke regels voor renteaftrek, zoals volledige aflossing). 

Hoe werkt de terugkoopgarantie? 
We hopen natuurlijk dat u jaren met plezier woont in uw huis. Wilt u toch verkopen? Dan bent u verplicht uw huis te verkopen aan Omthuis. Omthuis koopt gegarandeerd en binnen drie maanden terug. U krijgt een terugkoopprijs die bestaat uit de oorspronkelijk koopprijs, plus of min een aandeel in de waardeontwikkeling. De prijsverlaging die u bij de aankoop hebt gekregen wordt op deze manier verrekend met Omthuis. 

Heb je belangstelling of wil je meer weten?
De verkoop is inmiddels gestart. Reageren kan tot 8 maart 2023. Neem contact op met Herbrink Makelaars voor meer informatie.