Ventileren belangrijk voor uw gezondheid

Goed ventileren is nodig voor gezonde lucht in huis. Ventileren gaat vochtoverlast tegen en zorgt ervoor dat vervuilde lucht wordt afgevoerd en frisse lucht naar binnen komt.

In nieuwe woningen van Eemland Wonen zitten ventilatieroosters en mechanische ventilatie. Hou vooral de roosters open en laat de mechanische ventilatie aan staan. In de flyer 'mechanische ventilatie' leest u meer over hoe dit systeem werkt en hoe u hier het beste gebruik van kunt maken. In oudere woningen is het belangrijk om klapraampjes of rooster altijd open te houden. 

U kunt ook nog veel zelf doen om uw huis goed te ventileren:
 

  • Droog de was buiten.
  • Als u de was binnen droogt, houd dan altijd een raam of balkondeur open. Let er wel op dat u deze sluit als u niet thuis bent.
  • Laat na het koken de afzuigkap nog een kwartier aan staan. Overtollig vocht wordt zo afgevoerd.
  • Droog na het douchen de tegels met een trekker of een handdoek. Laat na het douchen de deur van de badkamer minimaal een uur open staan, zodat condens/vocht sneller uit de badkamer kan. Heeft u een mechanisch ventilatiesysteem? Laat deze dan ook aan staan.
  • Maak minimaal één keer per maand de wanden in het douchegedeelte schoon met een sanitair reiniger. Zo krijgt het vocht geen kans om zich te hechten in de voegen van het tegelwerk en kan er geen schimmel ontstaan.