SGB pluim voor Eemland Wonen

De jaarlijkse SGB (Stichting Gehandicaptenbelangen Baarn) toegankelijkheidspluim 2019 met oorkonde is dit jaar uitgereikt aan woningcorporatie Eemland Wonen. Wij ontvingen de pluim vanwege de gastvrije toegankelijkheid van de entree van het Parkgebouw aan de Snipstraat 2 in Baarn.

SGB-bestuursondersteuner Wilma Tingelaar gaf enkele bewoners van het Parkgebouw extra lessen gaf in het goed gebruik van hun scootmobiel. Hierbij ontdekte zij dat het voor bewoners met een scootmobiel en rolstoel soms moeilijk was om het gebouw binnen te komen. Met hun elektrische toegangssleutel moesten ze tot voor de deur komen en als de deur dan open ging moesten ze eerst vooruit en achteruit. Wanneer ze dan goed voor de ingang stond ging de deur weer dicht. De Stichting Gehandicaptenbelangen Baarn zocht contact met Eemland Wonen waarna Eemland Wonen diverse aanpassingen heeft gedaan.

De pluim en oorkonde zijn uitgereikt door SGB-bestuurders Dik Wentink en Anneke Braakman. Wilma Tingelaar demonstreerde het gebruik van de vernieuwde en aangepaste deurontsluiting aan bewoonster Bruinekool. Ronald van der Horst, coördinator vastgoed van Eemland Wonen, nam met een blij gezicht de pluim en de oorkonde in ontvangst.