Overname Baarnse woonportefeuille Het Gooi en Omstreken

Woningcorporatie Het Gooi en Omstreken draagt haar woonportefeuille in Baarn op 1 juni 2022 over aan collega-corporatie Eemland Wonen. Het gaat om 116 sociale huurwoningen en twee woonwagencomplexen met 24 standplaatsen en 17 woonwagens.

Eemland Wonen en Het Gooi en Omstreken hebben de afgelopen maanden samen gewerkt aan de overdracht. Betreffende huurders hebben inmiddels een welkomstpakket van Eemland Wonen ontvangen.

Behoud sociale huurwoningen
Directeur-bestuurder van Eemland Wonen, François Claessens: “Als sociale huisvester in Baarn vinden wij het belangrijk dat er voldoende betaalbare woningen zijn én blijven. Wij zijn dan ook blij met deze overdracht en heten de huurders van harte welkom. Het is prettig dat deze woningen tussen ons bestaande woningbezit staan, we kennen de wijken al en weten wat er leeft en speelt. De woningen sluiten dan ook goed aan bij onze woningvoorraad.”

Reden van overdracht
Maarten van Gessel, directeur-bestuurder van Het Gooi en Omstreken over de overdracht: “De gemeente Baarn valt niet in de wettelijk vastgelegde woningmarktregio. Daarom mogen wij in Baarn niet uitbreiden. We hebben in zeven gemeenten totaal meer dan 9.000 woningen waarvan een gering aantal in de gemeente Baarn. De woningen pasten hierdoor niet meer in onze woonportefeuille. Collega-corporatie Eemland Wonen heeft de focus op Baarn en mag ook uitbreiden. Wij zijn daarom blij dat wij deze woningen in Baarn kunnen overdragen aan Eemland Wonen en dat ze behouden blijven voor de volkshuisvesting. Onze huurders en woningen zijn bij Eemland Wonen in goede handen.”

Kennismaken
Na de zomer organiseert Eemland Wonen voor alle nieuwe huurders een aantal inloopbijeenkomst om kennis met elkaar te maken.

Betreffende bewoners kunnen voor informatie terecht op www.gooienom.nl/welkomnieuwehuurders.