Ondertekening bouwteamovereenkomst daken Rode Dorp

Baarn, 21 juni 2021– Het geplande onderhoud aan daken van het Rode Dorp in Baarn is weer een stap dichterbij. Vanmiddag ondertekenden François Claessens, directeur-bestuurder bij Eemland Wonen en William Vlug, directeur van Nijhuis Bouw, de bouwteamovereenkomst voor het verbeteren en verduurzamen van de daken van 46 woningen in het Rode Dorp in Baarn. De woningen in het Rode Dorp zijn monumentaal bezit.

Eemland Wonen en Nijhuis gaan nu aan de slag voor 46 woningen. De plannen worden samen met de architect en aannemer uitgewerkt en natuurlijk afgestemd met de gemeentelijke monumentencommissie. Eemland Wonen grijpt dit moment van dakonderhoud ook aan om gelijktijdig de daken te isoleren.

Er is gekozen om het onderhoud aan en isoleren van de daken van de woningen in het Rode Dorp in stappen uit te voeren. Er wordt gestart met de 46 woningen met de ‘eenvoudigste vorm’ daken. Op die manier doen Eemland Wonen, aannemer en adviseurs ervaring op, die kan worden ingezet bij het onderhoud aan de complexere daken van de overige woningen in het Rode Dorp. Het doel is om eind 2023 bij 46 woningen de daken weer piekfijn in orde te hebben en volgend jaar te starten met de voorbereiding van een tweede groep woningen.

Verduurzamen woningbezit
Eemland Wonen heeft de ambitie om haar woningvoorraad de komende jaren te verduurzamen. Hierbij richten we ons tot 2030 op de schil van de woningen. Bij woningen met nog onvoldoende isolatie wordt vloer-, gevel- en dakisolatie aangebracht. Dit combineren we zoveel mogelijk met ander onderhoud aan de woning. Na 2030 gaan we ook aan de slag met installaties en het gasloos maken van de woningen.