Omthuis breidt woonbezit uit met 30 woningen in unieke omgeving in Baarn

In Baarn komen 90 koop- en huurappartementen op de plaats van de voormalige Villa Hoog Wolde aan de Gerrit van der Veenlaan in Baarn. Omthuis koopt 30 appartementen in het tweede gebouw. Deze appartementen worden verhuurd in het middenhuursegment.

UpHill Wonen
De drie markante kantoorgebouwen van de toenmalige Universal Studio’s wachten al jaren op een nieuwe invulling. Eigenaar Lunterse Vastgoed Combinatie B.V. (LVC) uit Terschuur vroeg aan Samen Thuis Vastgoedontwikkeling uit Bilthoven (www.samen-thuis.nl) om een transformatieplan tot duurzame en betaalbare koop- en /of huurappartementen. Dit plan, UpHill Wonen, kwam tot stand dankzij de uitstekende samenwerking met de betrokken ambtenaren en wethouder Mark Veldhuizen van de gemeente Baarn.

Om de doorstroming op de woningmarkt van Baarn te bevorderen heeft de gemeente Baarn de initiatiefnemer en de woningcorporatie Omthuis samengebracht en gestimuleerd om een gemengd programma te realiseren van zowel koop- als huurwoningen. LVC heeft na onderhandeling overeenstemming bereikt met woningcorporatie Omthuis over de koop en verkoop van 30 appartementen.

Woningprogramma
UpHill Wonen bevat in totaal 90 woningen verdeeld over drie gebouwen in een semi-openbare landschappelijke tuin. De ligging is aantrekkelijk: in het groen, dicht bij het bos en het station en ook nabij de voorzieningen. Het totale woningprogramma bestaat uit 14 bel-etage woningen, 2 stadswoningen en 74 levensloopbestendige, twee- en driekamerappartementen. Dit woningprogramma is bestemd voor een brede doelgroep van starters op de woningmarkt tot doorstromers en senioren die gelijkvloers of kleiner willen gaan wonen.

François Claessens, directeur-bestuurder van Omthuis:
“Wij zijn blij dat de gemeente Baarn ons in contact heeft gebracht met de LVC. De aangekochte appartementen passen bij uitstek in het middenhuursegment. Hierdoor ontstaan er meer keuzemogelijkheden voor huurders die met hun inkomen niet in aanmerking komen voor een sociale huurwoning. Dit bevordert de doorstroming, juist ook in de sociale huursector. Zo komt er meer ruimte voor nieuwe huurders die een sociale huurwoning zoeken. Temeer omdat ontwikkelprojecten een doorlooptijd van vijf tot tien jaar hebben en er beperkte uitbreidingsmogelijkheden zijn voor de sociale huurvoorraad in Baarn. Wij zijn dan ook blij met deze diversificatie, waardoor wij aanbod kunnen bieden in de sociale huur en ook in de middenhuur.”

Mark Veldhuizen, Wethouder gemeente Baarn:
“In heel Nederland is de vraag naar betaalbare woningen groot. Zowel sociale huurwoningen als huur- en koopwoningen in de categorie daarboven. Wij zijn trots dat in Baarn met dit project betaalbare woningen gebouwd worden die in allerlei opzichten bijzonder zijn. Bijzonder mooi gelegen, bijzonder mooi afwerkt en bijzonder als project. Het is toch geweldig dat Hoog Wolde, een uniek kantorencomplex, verandert in een geweldige woninglocatie? Ik heb me namens ons college ingezet om op deze unieke locatie woningen te krijgen waar ook Baarnaars terecht kunnen. Het is een hele uitdaging om in deze prijscategorie woningen te realiseren die ook nog eens een hoogwaardige indeling en uitstraling krijgen.”

Michiel Polman, directeur van Samen Thuis Vastgoedontwikkeling:
“Mede namens LVC zijn wij onder de indruk van de voortvarendheid en uitstekende samenwerking tussen alle betrokken partijen. Ook Bouwbedrijf Van Driesten staat klaar om met de transformatie te beginnen. Wij zien uit naar de realisatie van dit prachtige project, die van toegevoegde waarde is voor juist die doelgroepen die op zoek zijn naar een betaalbare woning.”

Wonen in UpHill
Meer informatie over de koopwoningen in het project UpHill Wonen in Baarn vindt u op de website. Wees er snel bij als u hier eind 2024 al wilt wonen!

Op de projectpagina komt binnenkort meer informatie over de huurwoningen. Wilt u straks wonen in één van de huurwoningen? Schrijf u dan nu al in bij WoningNet Eemvallei.