Nieuwbouw De Loef al in juni klaar

De bouw van het appartementengebouw De Loef krijgt steeds meer vorm. De werkzaamheden gaan zelfs zo voorspoedig dat Eemland Wonen de achtentwintig huurwoningen al van 1 mei tot en met 5 mei via WoningNet Eemvallei gaat adverteren. ‘Fantastisch nieuws. Dit betekent dat onze nieuwe huurders dan nog voor de zomer naar hun nieuwe woning kunnen verhuizen, aldus manager wonen Marissa van Rossum.’

Voorrang 65-plussers
65-plussers die willen verhuizen van een eengezinshuurwoning van Eemland Wonen naar een woning in De Loef worden in het bijzonder uitgenodigd om te reageren op deze woningen. Gemeente Baarn stemde vorige week woensdag 24 maart in met het experiment om tien 3-kamerappartementen met voorrang aan te bieden aan deze groep.

Marissa van Rossum: ‘Vaak is een huis te groot geworden omdat de kinderen zijn uitgevlogen. Of word je een dagje ouder en past een gelijksvloerse woning beter. Voor senioren die willen overstappen naar een woning in De Loef hebben wij een mooi aanbod. Zij mogen hun huidige huurprijs meenemen als deze lager is dan de nieuwe huurprijs.’

De overige achttien woningen worden zonder voorrangsvoorwaarden breed aangeboden aan woningzoekenden. Hiermee wordt de Loef een woongebouw met een gemixte samenstelling van leeftijden en type huishoudens.

Op de projectpagina De Loef staan de spelregels om in aanmerking te komen voor een nieuwbouwwoning in De Loef.

De Loef
Op het terrein van de voormalige gymzaal De Loef aan de Prof. Fockema Andreaelaan in Baarn komen achtentwintig betaalbare woningen. De appartementen zijn verdeeld in vijfentwintig 3-kamerappartementen en drie 4-kamerappartementen. De woningen zijn energiezuinig, worden verwarmd met een warmtepomp en hebben zonnepanelen (PV-panelen). Elk appartement heeft een woonkamer met een open keuken, twee of drie slaapkamers, een badkamer, een apart toilet, een techniekruimte/berging en een balkon. Op de begane grond is er voor elk appartement een eigen (fietsen)berging.

Meer informatie
Ga voor uitgebreide informatie over onder andere de appartementen zoals plattegronden, technische omschrijving en de huurprijzen naar de projectpagina De Loef . Hier kunnen 65-plussers ook een woonadviesgesprek aanvragen.