Huurders appartementen Troelstralaan ontvangen sleutel nieuwe woning

Vanochtend (vrijdag 15 september) hingen de vlaggen in top aan de Troelstralaan om de nieuwe huurders van het appartementengebouw een warm welkom te heten. Een groot deel van de huurders ontving vandaag de sleutels.

Na het welkomstwoord van directeur-bestuurder François Claessens was de eer aan wethouder Mark Veldhuizen om het gebouw te openen. Dit deed hij met het doorknippen van het ballonnenlint.

Toewijzingsexperiment
Zeven huurappartementen werden door middel van een experiment toegewezen aan personen die een cruciaal beroep uitoefenen. Leraren, zorgmedewerkers, politieagenten en vrijwillige brandweerlieden kwamen in aanmerking. Maar liefst 2000 mensen reageerden op één (of meer) woningen. De toewijzing is bijna afgerond.

Over de woningen
Het nieuwbouwproject bestaat uit onder andere zes eengezinswoningen, acht skinny houses en zes rug-aan-rug woningen. Deze woningen zijn eerder opgeleverd. De negentien appartementen die bij hetzelfde nieuwbouwproject horen, sluiten de rij. Alle woningen zijn zeer energiezuinig en zijn voorzien van een warmtepomp, zonnepanelen, HR++ glas en mechanische ventilatie. Daarnaast wordt er ook aandacht besteed aan de inrichting van het buitengebied. Veel groen, voetpaden en speel- en ontmoetingsruimtes moeten de wijk maken tot een aangename en veilige plek om te wonen.