Geen huurverhoging in 2021 voor de meeste huurders

Dit jaar blijft de huur gelijk voor iedereen in een sociale huurwoning. Ook is er geen inkomensafhankelijke huurverhoging. Dat heeft het kabinet besloten. De reden hiervoor is dat de Tweede Kamer een motie heeft aangenomen om de huren in 2021 te bevriezen. Deze huurbevriezing geldt voor bijna alle huurders van Eemland Wonen.

Deze ‘huurbevriezing’ geldt niet als u een vrijesectorwoning huurt. Ook garages en carports vallen erbuiten. Hoeveel die huren omhoog gaan, lezen huurders in een brief die ze binnenkort krijgen.

Huurders van wie de huur gelijk blijft, krijgen van ons binnenkort ook een brief. Zo weet iedereen precies wat er met zijn of haar huur gebeurt. Het voorschotbedrag voor de servicekosten verandert wel. Wat dat voor u betekent, staat ook in deze brief. Meer informatie over de huurbevriezing leest u in de Huurkrant 2021

De huurbevriezing staat los van de eerder bekendgemaakte eenmalige huurverlaging voor huurders met een laag inkomen en een hoge huur. Meer informatie daarover leest u op deze pagina.

Heeft u nog vragen? Kijk dan eerst bij de veelgestelde vragen. Staat uw vraag er niet tussen, neem gerust contact op via info@eemlandwonen.nl of via telefoonnummer (035) 548 50 50. Let hierbij op onze openingstijden tijdens de feestdagen.