Eerste huurders Hazendam ontvangen sleutel nieuwe woning

Woensdag 19 juli was een bijzondere dag voor de nieuwe huurders aan de Hazendam in Achterveld. Bewoners van zes sociale huurwoningen en een vrijesectorwoning namen de sleutel van hun nieuwe woning in ontvangst. De andere nieuwbouwwoningen in de wijk worden op een later moment opgeleverd.

Nieuwe huurders

Een van de gelukkige huurders is mevrouw Trap. Een oplevering is altijd een bijzonder moment, voor zowel de nieuwe bewoners als Omthuis. Om de nieuwe bewoner te feliciteren met haar nieuwe woning, overhandigde Ronald Elenbaas, manager Vastgoed, symbolisch een grote sleutel en een prachtige bos bloemen.

Over de woningen

Het nieuwbouwproject bestaat uit 24 woningen: achttien sociale huurwoningen, twee vrijesectorwoningen en vier KoopGarant-woningen. De woningen zijn energiezuinig, worden verwarmd met een warmtepomp, zijn gasloos en op het dak liggen zonnepanelen. De sociale huurwoningen zijn rug-aan-rug-woningen. De vrijesectorwoningen zijn hoekwoningen en vormen samen met vier koopwoningen rijwoningen.

Groot Agteveld

De woningen zijn onderdeel van het nieuwbouwproject Groot Agteveld, waar zo’n 230 woningen in diverse stijlen en prijsklassen zijn gerealiseerd. De wijk ligt aan de rand van het dorp Achterveld. De huurwoningen zijn samen met Alliantie Ontwikkeling en Koopmans Bouw gerealiseerd. Met deze samenwerkingspartners zijn ook de vier KoopGarant-woningen gebouwd.

Late oplevering

Voor twee sociale huurwoningen en een vrijesectorwoning worden momenteel huurders gezocht. De laatste tien sociale huurwoningen worden naar verwachting in september opgeleverd. Reageren op deze woningen kan niet meer.