Overlast

Overal waar mensen bij elkaar wonen, is weleens overlast. Gepraat in de tuin, harde muziek, rommel in de kelder… Gelukkig kunt u de overlast in de meeste gevallen zelf prima oplossen.

Heeft u last van de buren? Spreek ze aan op een moment dat u weer rustig bent, en probeer dan zo duidelijk mogelijk uit te leggen waar u last van heeft. Misschien zijn uw buren zich helemaal niet bewust van het feit dat ze overlast veroorzaken. En vallen er in een vriendelijk gesprek goede afspraken te maken.

Buurtbemiddeling
Vindt u het lastig om uw buren aan te spreken? Of komt u er samen niet uit? De onafhankelijke buurtbemiddelaars van Buurtbemiddeling Baarn (Welzijn) staan u graag bij. Zij luisteren naar het verhaal van beide kanten, zonder een oordeel te geven. En zij helpen u bij het vinden van een oplossing  die voor iedereen aanvaardbaar is. Buurtbemiddeling is gratis. U kunt contact opnemen met de coördinator buurtbemiddeling via 06-51604220. 

U kunt ook de hulp van wijkwerkers van Welzijn inschakelen. Zij houden zich vooral bezig met leefbaarheid in de wijken. Ook hun hulp is gratis.

Houdt de overlast nog steeds aan?
Heeft u te maken met langdurige overlast? Leg de overlastklachten dan aan ons voor. Wij dragen graag bij aan een oplossing. Bij geweld en bedreiging raden wij u aan eerst de politie in te schakelen.

‘Met behulp van Buurtbemiddeling praat je niet meer over, maar mét de buren!’