Woning veranderen

Een aanpassing of verbouwing aan uw woning die u zelf doet of laat doen, heet een ZAV (zelf aangebrachte verandering). Een zelf aangebrachte verandering (ZAV) is een aanpassing waarmee uw woning echt verandert. Het gaat dus niet om het schilderen van een muur of het leggen van tapijt, maar bijvoorbeeld om het plaatsen van een nieuwe keuken.

Toestemming
Wilt u iets wilt veranderen dat we niet makkelijk in oorspronkelijke staat kunnen terugbrengen, dan moet u altijd eerst toestemming vragen. Bijvoorbeeld als u een muur wilt weghalen of een extra raam wilt plaatsen. Gebruik hiervoor het formulier Aanvraagformulier zelf aan te brengen verandering

Onderhoud van de aanpassing
U bent zelf verantwoordelijk voor het onderhoud aan de aanpassingen die u heeft gedaan. Als een vorige huurder aanpassingen gemaakt heeft, doet u vaak ook zelf het onderhoud. Afspraken hierover maken we als u de woning gaat huren.

Wat te doen bij verhuizing
Heeft u toestemming gevraagd voor een verandering? Dan staat in de bevestiging ook wat u met de verandering moet doen als u gaat verhuizen. Soms moet u de verandering ongedaan maken en de woning weer opleveren zoals toen u hem kreeg. Gaat u verhuizen, vraag dan tijdens de inspectie van de woning goed na wat wij van u verwachten.

Veelgestelde vragen