A A A   |  
Home  |   Veel gestelde vragen  |   Nieuws uitgelicht  |   Disclaimer & Cookies  |   Sitemap   |   Print
Zoeken
Home > Ik zoek een woning > Wat is sociale huur?

Wat is sociale huur?

Sociale huurwoningen hebben een huurprijs tot € 720,42 (prijspeil 1 januari 2019). Deze woningen worden toegewezen door de gemeente Baarn. Als de gemeente Baarn geen kandidaat kan leveren voor een woning dan wordt deze woning via de website van Eemland Wonen aangeboden.

Om u in te schrijven als woningzoekende voor een sociale huurwoning in de gemeente Baarn, om te reageren op aangeboden huurwoningen of voor het aanvragen van urgenties moet u bij de gemeente Baarn zijn.

U kunt de gemeente Baarn op de volgende manieren bereiken:

Internet: www.hureninbaarn.nl
Bezoek: Loket Wonen, Zorg en Welzijn op werkdagen van 8.00 tot 12.00 uur Gemeentehuis, Stationsweg 18, Baarn
Telefoon: Telefonisch zijn de medewerkers te bereiken via het centrale nummer: (035) 548 16 11
Mail: woonruimteverdeling@baarn.nl

De sociale huurwoningen die door Eemland Wonen zelf verhuurd worden staan in de rubriek 'Ik zoek een woning' . Hier kunt u filteren op sociale huurwoningen.

Naast de spelregels van de woonruimteverdeling van de gemeente Baarn, die voortvloeien uit de Huisvestingsverordening, kent Eemland Wonen zelf ook nog een aantal regels:

1) Weigeren kandidaten:
Eemland Wonen heeft het recht om kandidaten te weigeren als huurder voor haar woningen. Redenen van weigering zijn onder andere:
- Kandidaat is bekend vanwege overlast;
- Kandidaat heeft een (huur)schuld open staan bij Eemland Wonen;
- Kandidaat is bekend vanwege wanbetaling.

Indien een kandidaat wordt geweigerd zal de weigering gemotiveerd worden.

2) Doelgroepen:
Sommige complexen van Eemland Wonen zijn bestemd voor bepaalde specifieke doelgroepen. Indien een woning voor een bepaalde doelgroep bestemd is dan staat dit in de advertentie vermeld. Bij doelgroepen wordt vooral gedoeld op jongeren en senioren.

3) Maximale inkomenseisen:
Sinds 1 januari 2011 stelt de Nederlandse overheid inkomenseisen vast voor sociale huurwoningen. Corporaties dienen 90% van de woningen toe te wijzen aan huishoudens die voldoen aan de door de overheid gestelde inkomenseisen. Indien voor een geadverteerde woning een inkomenseis geldt dan staat deze in de advertentie vermeld.Aan tekst en afbeelding(en) zijn geen rechten te ontlenen.Webbureau Den Haag AVEQ interactieve media